En förbryllande matematisk gåta: Endast ett fåtal personer kan lösa denna uträkning på mindre än 10 sekunder!

Den IQ-test och matematiska utmaningar kan vara mycket mer än bara ett roligt tidsfördriv. Fler och fler människor upptäcker att dessa pussel ger en verklig boost till deras mentala skärpa.

Forskare har till och med visat att dessa typer av tester stimulerar våra hjärnor att förstå komplexa begrepp och tvingar oss att tänka logiskt och kritiskt. Så vad kan vara bättre än att ta en riktig IQ-utmaning för att testa dina mentala färdigheter på ett roligt sätt? Ingenting, eller hur?

Det är därför vi ger dig en matteutmaning som kommer att sätta din tankeförmåga på prov. När allt kommer omkring är det bara ett fåtal personer som kan lösa denna beräkning på mindre än 10 sekunder! Klarar du av utmaningen?

Dagens Qi-utmaning

En förbryllande matematisk gåta

Syftet med denna utmaning är att bestämma värdet på den gula fågeln i mindre än 10 sekunder. För att göra detta måste du först hitta värdet på de andra fåglarna baserat på beräkningar. Det är ett utmärkt sätt att träna aritmetik och logik.

Förklaring av lösningen på denna matematiska utmaning

  • Första raden i beräkningen: 7 + 7 = 14
  • Andra beräkningsraden: 7 + 4 = 11
  • Tredje beräkningsraden: 4 + 4 + 5 = 13

Den lila fågeln har ett värde på 7, den rosa fågeln har ett värde på 4. Från dessa värden och beräkningarna vet vi att den gula fågeln har ett värde på 5.

Så, tyckte du om det här testet?

Vi hoppas att du hade roligt när du försökte lösa den här utmaningen. Dessa övningar är inte bara underhållande, de hjälper också till att stimulera ditt tänkande och förbättra dina kognitiva förmågor med tiden.

Om samma ämne :  Är du svekfull eller ärlig? Det här personlighetstestet ger dig svaret!

Om du gillade den här övningen uppmanar vi dig att komma tillbaka regelbundet, eftersom vi ofta hittar på nya övningar. utmaningar och pussel. Det är ett utmärkt sätt att fortsätta utveckla din problemlösningsförmåga och utforska nya tankeområden.

Glöm inte att dela den här artikeln med dina vänner och din familj! Att delta i dessa utmaningar tillsammans skapar en rolig atmosfär och uppmuntrar till vänskaplig tävling. Ni kan jämföra era lösningstider och diskutera de olika tillvägagångssätt som använts för att lösa pusslen.

Vi uppskattar ditt deltagande och engagemang. Fortsätt att ha kul och träna hjärnan med dessa stimulerande utmaningar. Vi kommer att finnas här för att erbjuda dig nya utmaningar.

mm
skriven av Christel